Beste rolluiken met afstandsbediening | Top 5 meest gekochte rolluiken (2023)

Beste rolluiken met afstandsbediening | Top 5 meest gekochte rolluiken (1)De beste rolluiken werken makkelijk (ook nog over 10 jaar), zijn mooi en natuurlijk niet te duur. Een lekker veilig gevoel, een koele woning en weinig last bij geluid dat van buitenaf komt. Dat is waar de beste elektrische rolluiken voor moeten zorgen.

Aanschaffen elektrische rolluiken

Als je graag elektrische rolluiken aan wilt schaffen wil je natuurlijk weten of je er genoeg baat bij hebt en wat het gaat kosten. De kosten voor elektrische rolluiken beginnen vanaf ongeveer €300, en kunnen oplopen tot iets boven de €1000. De totaalprijs hangt af van zaken zoals de mate van luxe en het formaat van de rolluiken. Bekijk de elektrische rolluik offerte

 • Spring naar
 • Prijs
 • Motoren
 • Met afstandsbediening
 • Offerte

Inhoudsopgave:

 • Prijs
 • Motoren
 • Met afstandsbediening
 • Offerte

Wil je ook de beste deal voor jouw
Rolluiken?

(Video) Zonwering prijs

Krijg snel offertes van Rolluiken specialisten uit jouw regio.

Gratis en vrijblijvend. Binnen 2 dagen in je inbox!

Prijs

Natuurlijk beginnen we bij misschien nog wel het belangrijkste onderwerp: wat kosten rolluiken? Op de prijzen van elektrische rolluiken zit vaak onderhandelingsruimte. Als jij duidelijk maakt dat je meerdere offertes hebt om uit te kiezen dan kan dat zomaar 5 a 10% schelen (of zelfs nog meer). En dit heeft geen gevolgen voor de kwaliteit. Vooral in deze aannemersmarkt en woningmarkt hebben sommige bedrijven graag een extra opdracht zonder daar veel winst op te maken.

Zie in onderstaande prijstabel de opbouw van de kosten van een rolluik.

Rolluik kostenPrijs per rolluik inclusief btwKosten afhankelijk van
BreedteVan €75 tot €600Van 1 m tot 6 m breed (levering)
BedieningVan €25 tot €260Van handmatig tot elektrisch
MontageVan €80 tot €240Van klein/ simpel tot groot/ lastig
TotaalVan €180 tot €1.100Compleet levering plus montage

Voordelen van elektrische rolluiken

Je hebt waarschijnlijk al een goede reden bedacht om rolluiken aan te schaffen, maar wat voor extra voordelen bieden elektrische rolluiken
je in vergelijking met ‘standaard’ rolluiken? Uiteraard is het grootste voordeel van elektrische rolluiken het gemak dat je ervaart door niet zelf steeds het rolluik omlaag en omhoog te hoeven hijsen, maar zijn nog meer voordelen:

 • Elektrische rolluiken zijn minder makkelijk open te breken
 • De rolluiken op afstand bedienen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om te regelen dat je de rolluiken via je smartphone kunt bedienen, zodat als je bent vergeten om je rolluiken omlaag te doen terwijl de zon volop schijnt je dat op afstand alsnog kunt doen. Een ideale toevoeging voor in je slimme huis.
 • Bij een rolluik met elektrische bediening treedt er minder snel slijtage op, dit komt simpelweg omdat het automatische systeem (als het goed is) precies zo is ingesteld dat er niks verkeerd gaat tijdens het omhoog en omlaag hijsen van de rolluiken.

Beste rolluiken met afstandsbediening | Top 5 meest gekochte rolluiken (4)

(Video) Leer in 5 minuten professioneel kitten zonder kitspatel of hulpstukken

Motoren

Voor elektrische rolluiken is er altijd een buismotor nodig, de prijs van deze motor is vooral afhankelijk van het merk, de afmetingen en het gewicht van het rolluik. De gemiddelde prijs voor zo’n motor ligt tussen de €50 en €150.

Soorten bediening

Er zijn verschillende soorten bedieningen om uit te kiezen wanneer je aan het kijken bent naar elektrische rolluiken:

1. Tijdschakelaar

De naam geeft het al een beetje weg, met een tijdschakelaar kun je de de tijden instellen waarop het rolluik automatisch omlaag en omhoog gaat. Je stelt simpelweg van tevoren de tijden in en laat de schakelaar vervolgens het werk doen. Super handig natuurlijk want je hebt er zelf vervolgens geen omkijken meer naar. De kosten van een tijdschakelaar? Ongeveer €50.

2. Sleutelschakelaar

Dit is met een sleutel die je omdraait, vervolgens hijst het rolluik zichzelf omhoog of omlaag. De kosten van een sleutelschakelaar? Ongeveer €50.

3. Draaischakelaar

Een knop die je handmatig opzij drukt waarna het rolluik zichzelf omhoog of omlaag hijst. De kosten van zo’n draaischakelaar? Ongeveer €20.

Met afstandsbediening

Dit is de meest luxe optie, en vaak ook wat mensen in hun hoofd hebben als ze denken aan elektrische rolluiken. Met een afstandsbediening kun je vanuit iedere plek in huis de rolluiken bedienen. Een bediening met afstandsbediening kost meestal zo rond de €100. Dit is dus vaak wel dubbel zoveel als de andere opties.

Elektrische rolluiken

Als je elektrische rolluiken overweegt dan is het handig om je hier een beetje in te verdiepen. Rolluiken zijn onder andere een prima zonwering voor lichtstraten. Hierna volgen 2 tips voor de keuze van rolluiken:

1. Oriënteer je op alle mogelijke typen en kleuren rolluiken

Natuurlijk kun je de standaard rolluiken kiezen maar er is meer op de markt. Van screens met doeken tot uitval zonneschermen tot markiezen kosten. Alles heeft zijn voor- en nadelen en prijskaartje. Rolluiken zijn de voordelige keuze.

Rolluiken

Deze zijn het meest gekozen omdat ze precies bieden wat de meeste mensen willen:

(Video) Somfy Tahoma: Zo open je automatisch je rolluiken bij zonsopgang

 • Veilig
 • Duurzaam
 • Redelijk onderhoudsarm

Zonnescherm

 • Echt uit de zon zitten, ook in de tuin
 • Onderhoudsgevoelig (maar het doek is gelukkig vervangbaar)
 • Sfeermaker op warme zomeravonden
 • Zorgt ervoor dat de warmte lekker blijft hangen eronder, dat kan net een trui schelen 😉

Markiezen

Deze zie je niet zoveel maar zijn wel erg mooi, mits goed toegepast. Ze zijn:

 • Heel charmant
 • Waarde verhogend voor je huis
 • Kostbaar
 • Onderhoudsgevoelig

2. Heb ik een vergunning nodig voor rolluiken?

Ja, in enkele gevallen moet je de plaatsing van rolluiken aanvragen bij de gemeente, vooral als het aan de voorzijde van je huis is. Informeer bij je gemeente. Natuurlijk helpt het wel mee als in de rest van de straat ook al de beste zonwering is aangebracht.

Beste rolluiken met afstandsbediening | Top 5 meest gekochte rolluiken (5)

Dit kan echter niet legaal zijn gedaan dus dit geeft geen 100% zekerheid. Als je al een vergunning moet aanvragen dan kun je het direct meenemen. Wil je hulp bij de vergunning, kijk dan bij de bouwvergunning hoe makkelijk dat is.

Uiterlijk

Na al deze punten is het goed om een video ervan te bekijken. In deze video zie je een set rolluiken voor een huis die redelijk nadrukkelijk aanwezig zijn. De vraag is of jij ook rolluiken wilt die zo prominent aanwezig zijn, of toch een iets meer neutrale look wenst.

Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk een belangrijk punt en het is de motivatie voor een behoorlijk aantal kopers. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de inbraak vertragende werking van rolluiken groot is. De inbraakbeveiliging is vaak één van de voornaamste redenen van plaatsing. Twee aspecten zijn hierbij van belang:
1) De rolluiken moeten eerst geopend worden voordat ze aan de tweede barrière beginnen (het raam/ kozijn zelf)
2) Rolluiken blokkeren in gesloten toestand het zicht op eventuele kostbaarheden in het interieur.

Inbraakwerend rolluik

Dit zorgt ervoor dat de inbreker in veel gevallen besluit een meer toegankelijk pand op te zoeken. Het is dan ook een van de tips om inbraak zoveel mogelijk te voorkomen. Ook binnen de rolluiken heb je dan nog extra goed beschermende rolluiken tegen inbraak. Zo kun je kiezen voor:
1) Speciale anti-optil veren wordt het terugduwen van het rolluik in de kast bemoeilijkt
2) Elektrisch bedienbaar model: de elektrisch bedienbare modellen lastiger te forceren door de toepassing van de ingebouwde elektrische motor
3) Lamellen met een hogere inslag- en torsieweerstand dan standaard rolluiken
4) Een versterkte onderlijst
5) Extra zware geleiders

Keurmerk

Vraag na of het rolluik van de leverancier van je keuze na het offertevergelijk ook een certificaat heeft van SKG keurmerk klasse 2, volgens NEN 5096 en de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen PKVW.

Online

Als je alleen elektrische rolluiken nodig hebt dan kun je je volledig richten op het uiterlijk en de afwerking van je nieuwe scherm. Begin met de online aanvraag van een offerte en ga vanuit daar de onderhandeling in bij de partij met het beste aanbod. Je zal zien dat die offertes sowieso al behoorlijk uit elkaar kunnen liggen. De eerste winst ten opzichte van de leverancier om de hoek is dan al gemaakt.

(Video) 【キャンピングカーのオプション】納車から1年以上が経過したので僕が選択したキャンピングカーのオプションベスト5をご紹介します

Offerte

Wil je precies weten wat voor Rolluiken aanbiedingen er zijn én tot wel 40% besparen op de kosten? Ontvang bij ons gratis en vrijblijvend prijzen van betrouwbare Rolluiken specialisten in jouw regio

Vind de beste deal

Binnen 2 dagen heb je de prijzen al in huis zodat je eenvoudig en snel de beste deal vindt. Zo wordt de keuze nog makkelijker. Binnen een mum van tijd heb je de Rolluiken specialist gevonden die je project voordelig kan uitvoeren. Het aanvragen van offertes doe je bij ons volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Bespaar Nu met de Beste Rolluiken Offertes, Gratis!

 • Vergelijk specialisten in je regio!

Podcast

Je hebt de tips in de tekst gelezen, maar de finesses zitten vaak in de details. Je hoort in deze podcast over mijn praktijkervaring. Zo weet je precies wat er allemaal bij komt kijken.

 1. Verbouwen 121 | Overkapping Maken Materiaalkeuze, Toepassing En KostenVerbouwkosten.com03:00
 2. Verbouwen 83 | Overkapping - 3 OptiesVerbouwkosten.com13:16
 3. Verbouwen 146 | Overkapping Of Zonneluifel KopenVerbouwen8:08
(Video) Relais op Afstandsbediening

Keurmerk
Helaas is er geen duidelijk overkoepelend keurmerk zoals dat wel voor andere producten zoals houten kozijnen is. Je hebt SKG ikob en Komo maar het bouwbesluit stelt geen hoge eisen aan een zonwering verder.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in:

 • Wat kosten Rolluiken?
 • Top 3 beste Sunshower, Test Review van de Beste Sunshower!
 • Beste Dweilrobot Test | 7 tips voor het kopen van de beste automatische dweilrobot!

Videos

1. Dubbeldekker camper - Seizoen 2019 - Wat kostte hij?
(Onrust!)
2. IK HEB GARAGE BOXEN VOL MET SPULLEN OP DE VEILING GEKOCHT! #2918
(EnzoKnol)
3. Jansen Beveiligingstechniek voorziet winkels in Westfield Mall of the Netherlands van rolluiken
(debouw.online)
4. ZANGLES MET THIJS 😂 (ongemakkelijk) #2268
(EnzoKnol)
5. De 10 ERGSTE Rolex FAILS
(Amsterdam Vintage Watches)
6. MEEST SPANNENDE FINISH OOIT! (GTA V Online Races)
(Yarasky)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated: 24/06/2023

Views: 6881

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.