Elektrische rolluiken plaatsen? Afstandsbediening | Automatiseren! (2023)

Met elektrische rolluiken voor de ramen van uw huis kunt u huis veilig afsluiten, heeft u minder last van geluiden van buitenaf en creëert u veel privacy. Automatische rolluiken werken daarnaast isolerend en helpt het om uw woning lekker koel te houden in de warme zomermaanden. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een elektrisch rolluik voor uw woning. Denk hierbij aan de bediening, de uitstraling en de kleur van het rolluik. De specialist op het gebied van elektrische rolluiken kan u hier meer over vertellen. Via de offertepagina kunt u gratis en vrijblijvende offertes aanvragen.

Start gratis offerteaanvraag!

Als u een gratis offerte aanvraagt ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van rolluik experts in uw regio. U kunt zelf kiezen voor de juiste vakman en bespaart direct!

Ga direct naar:

 • Waarom elektrische rolluiken?
 • Soorten bediening
 • Inbouw- of opbouwrolluiken
 • Prijzen
 • Welke rolluikmotor
 • Montage uitbesteden
 • Elektrische rolluiken herstellen
 • Extra opties
 • Merken rolluiken
 • Rolluiken laten plaatsen? Gratis offertes!

Elektrische rolluiken plaatsen? Afstandsbediening | Automatiseren! (1)

Waarom elektrische rolluiken?

Elektrische rolluiken bieden vele voordelen. Het grootste voordeel is dat u ze niet handmatig open en dicht hoeft te doen, maar dat u alles kan automatiseren. Dit kan via een schakelaar aan de wand, maar de bediening kan ook via een afstandsbediening. U kunt het zelfs nog verder automatiseren, door uw mobiel te gebruiken als afstandsbediening. Door een afstandsbediening aan te sluiten, kunt u overal in huis uw rolluiken openen en sluiten. Doordat alles elektrisch wordt aangedreven is er minder kans op slijtage. Wanneer u gebruik maakt van een afstandsbediening zijn er geen kabels nodig tussen de bediening en de rolluikmotor. Hierdoor heeft u minder kans op kapotte onderdelen.

(Video) Bestaande elektrische rolluiken op afstand of met smartphone bedienen - de opties

 • niet handmatig bedienen
 • automatiseren van het openen en sluiten
 • minder kans op slijtage

Soorten bediening

Elektrische rolluiken moet u aansluiten op een motor. De rolluikmotor kan aangedreven worden met een draaischakelaar of een sleutelschakelaar. Met deze schakelaars draait u een knop of een sleutel om, om de luiken omhoog of omlaag te doen. Een sleutel geeft u extra beveiliging en kunt u opbergen, zodat niemand aan uw rolluik kan komen. Er kan ook een tijdschakelaar op de rolluikmotor gezet worden. Hierop kunt u de tijden instellen om het sluiten en openen van de luiken te automatiseren. De laatste optie is om een afstandsbediening te gebruiken. Hiermee kunt u vanaf een afstand de luiken bedienen. De prijs is afhankelijk van de manier van bediening dat u kiest. In dit artikel leest u daar meer over.

 • schakelaar (uit te breiden met sleutel)
 • afstandsbedening
 • automatische bediening

Elektrische rolluiken laten installeren?

Bespaar direct op de kosten!

Vergelijk gratis offertes!

Inbouw- of opbouwrolluiken

U kunt ervoor kiezen om automatische inbouw- of opbouwrolluiken te laten plaatsen. Voor het plaatsen van inbouwrolluiken wordt er een ruimte gemaakt boven de deuren en de ramen en hierin wordt het rolluik geplaatst. Met deze methode ziet u niets aan uw huis als de elektrische rolluiken open zijn. Inbouwrolluiken zijn niet altijd mogelijk, want er moet genoeg ruimte zijn om ze te plaatsen in de muur. Om deze reden zien we ze meestal bij nieuwbouwhuizen.

Bij opbouwrolluiken worden de luiken aan de bovenkant van het raam of de deur geplaatst. Het raam en de automatische rolluik vormen samen één geheel. Met het plaatsen van automatische opbouwrolluiken hoeft u geen ruimte te creëren in de muur. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te plaatsen en is er een minder grote verbouwing nodig. De gemiddelde prijzen voor automatische inbouw- of opbouwrolluiken zijn ongeveer gelijk.

(Video) Rolluiken bedienen: handmatig, schakelaar of afstandsbediening?

Ook voorzetrolluiken zijn nog een optie, die passen op elk huis.

Elektrische rolluiken plaatsen? Afstandsbediening | Automatiseren! (2)

Prijzen

De prijzen van een elektrisch rolluik zijn afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij moet u denken aan de grootte van het rolluik, de prijs van het materiaal en de bediening. Automatische rolluiken met lamellen van kunststof zijn bijvoorbeeld goedkoper dan aluminium. Voor een automatische bediening met afstandsbediening betaalt u ook meer, dan voor een draaischakelaar.

Voor de prijzen voor de montage is het van belang of het gaat om inbouw- of opbouwrolluiken. De gemiddelde prijs ligt tussen de €100,- tot €200,-. Via de offertepagina kunt u meerdere vrijblijvende en gratis offertes aanvragen. Zo kunt u de aanbieder kiezen met de prijs en aanbod die het beste bij u past.

Prijzen rolluiken 2023

Type rolluikAfmetingen in cmGemiddelde prijs, excl. montage*
Voorzet/ Opbouw100×100€225,- tot €250,-
Inbouw100×100€225,- tot €235,-
Voorzet/ Opbouw100×200€285,- tot €340,-
Inbouw100×200€300,- tot €320,-

** Let op: dit zijn gemiddelde kosten en kunnen verschillen per leverancier. De kosten worden onder meer beïnvloed door het formaat en het materiaal.
** Maatwerk is mogelijk.

Welke rolluikmotor

Om uw elektrische rolluiken te bedienen heeft u een rolluikmotor nodig. Deze motor wordt ook wel een buismotor genoemd. We maken onderscheid tussen rolluikmotoren met een schakelaar en motoren met een afstandsbediening. Binnen deze twee varianten zijn er weer allerlei opties mogelijk. Welke motor geschikt is voor uw huis is afhankelijk van de bediening en uw persoonlijke voorkeuren. Zo zijn er motoren die detecteren dat er een obstakel is en dan stoppen, zo is de kans op beschadiging erg klein. Een beveiliging tegen het vastvriezen van uw luiken behoort ook tot de mogelijkheden.

Wilt u helemaal niets horen als u de rolluiken open of dicht doet? Dan kunt een ultra-stille rolluikmotor aansluiten. Weet u niet zeker welke rolluikmotor u nodig heeft? Wij helpen u graag met al uw vragen.

U kunt eenvoudig contact zoeken met een specialist via het offerteformulier.

(Video) Maak je rolluik elektrisch - zo bouw je de motor in

Montage uitbesteden

Het is verstandig om het plaatsen van uw elektrische rolluiken uit te besteden aan een specialist. Het opmeten van uw ramen en afstellen van de lamellen van de luiken moet nauwkeurig gebeuren. Alleen op deze manier sluit het rolluik goed aan. Wanneer het rolluik niet goed aansluit op uw raam of deur, is er kans op koudebruggen en verliest u warmte. Daarnaast zijn ze gevoeliger voor inbraak en beschadiging.

Wanneer u uw rolluiken laat plaatsen door een vakman, weet u zeker dat dit perfect gebeurd. De luiken worden bevestigd, goed afgesteld en het aansluiten op het elektriciteitsnet gebeurd op een correcte manier. Na het plaatsen kunt u ze meteen in gebruik nemen.

Elektrische rolluiken herstellen

Heeft u problemen met uw elektrische rolluiken? Dan kunt u ze laten herstellen, zodat ze weer perfect werken. Mogelijke defecten van uw elektrische rolluik kunnen bijvoorbeeld zijn dat de rolluikmotor niet meer naar behoren werkt, dat er een deuk in één van de lamellen zit of dat de lamellen niet meer goed sluiten.

Wanneer het rolluik nog niet te oud is, kunt u ze vaak laten repareren. Soms valt dit ook nog binnen de garantie. Wanneer dit niet meer mogelijk is of wanneer de kosten te hoog worden voor de leeftijd van de rolluiken, dan is het verstandig om te kijken naar vervanging.

Op zoek naar een installateur?

Vind de juiste vakman en bespaar direct!

Vergelijk gratis offertes!

(Video) Chamberlain installatie rolluikaandrijving

Extra opties

Er zijn ook nog een aantal extra opties mogelijk. U kunt bijvoorbeeld zonnesensoren in laten bouwen. Met deze sensoren gaan de rolluiken automatisch open en dicht wanneer de zon schijnt. Zo hoeft u er helemaal niet meer over na te denken en wordt alles voor u geregeld. Een andere mogelijkheid is om anti-optilveren laten bevestigen aan de luiken. Met anti-optilveren wordt het nog lastiger voor inbrekers om in te breken in uw woning. Door de veren is het niet mogelijk om de luiken omhoog te tillen.

Wilt u een veilig gevoel in huis en het inbrekers nog moeilijker maken? Met een bewegingsmelder gaat het rolluik automatisch dicht wanneer iemand te lang voor uw raam of deur blijft staan.

Via het offerteformulier kunt u vrijblijvend en moeiteloos een vakman vinden die u helpt met de installatie van een bewegingsmelder.

Merken rolluiken

De bekendste merken voor elektrische rolluiken zijn Winsol, Belisol, Harol, Wilms en Somfy. Als u een luik van één van deze merken koopt, bent u er zeker van dat u een goede kwaliteit rolluik krijgt. Welk merk geschikt is voor uw is afhankelijk van een aantal persoonlijke voorkeuren en de prijs. Zo bieden een aantal merken extra’s zoals horren tussen de lamellen en extra geluidsisolatie.

Naast de luiken kunt u ook automatische rolluikmotoren kopen van Somfy, zo heeft u een systeem wat perfect op elkaar is afgestemd. Maar u kunt ook gerust een motor van Somfy combineren met een luik van Winsol.

Elektrische rolluiken plaatsen? Afstandsbediening | Automatiseren! (3)

Elektrische rolluiken laten installeren? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u ook automatische rolluiken laten plaatsen? Vraag een gratis offerteformulier aan en geef aan wat uw wensen zijn. U krijgt dan gratis en vrijblijvend een aantal offertes toegestuurd van een aantal specialisten uit uw regio.

(Video) Hallo Roger - Rolluiken plaatsen

Start gratis offerteaanvraag!

Ons netwerk bestaat uit experts op het gebied van rolluiken en wij garanderen u dat u vakkundig geholpen wordt. U zit nergens aan vast, maar kunt de offertes op uw gemak vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Door offertes met elkaar te vergelijken bespaart u op de kosten en weet u zeker dat u de beste vakman heeft. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Gratis offertes vergelijken

Videos

1. Leer hoe je je rolluik kunt afstellen
(rolluikshop)
2. Rolluikschakelaar aansluiten - zo doe je dat
(rolluikshop)
3. Somfy rolluiken afstellen/instellen? Instructies.
(Creon Online)
4. Somfy inbouwontvanger RTS voor rolluiken aansluiten en afstellen - zo doe je dat
(rolluikshop)
5. Fakro Elektrisch rolluik plaatsen
(DAKDIDAK (premium) dakramen, schuifdakramen en dak daglichtsystemen.)
6. Automatische rolluik met afstandsbediening
(Automation Solutions)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated: 06/17/2023

Views: 6883

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.